O nama

Tvrtka Ri-19 d.o.o. korjene vuče iz 1976.g. kada je oformljena kao stručna služba samoupravne interesne zajednice za izgradnju objekata društvenog standarda i infrastrukture, odnosno poznatog “SIZ RI-19” Rijeka, sa ciljem izgradnje 19 kapitalnih projekata od velike važnosti za Rijeku u razdoblju od 10 godina.

Godine 1993. u postupku privatizacije poduzeće je preoblikovano u privatnu tvrtku za građevinski inženjering i konzalting, a tu djelatnost kao primarnu zadržali smo i do danas. Međutim, godine 1995. proširili smo djelatnost i na upravljanje stambenim zgradama, tako da danas upravljamo stambenim zgradama sa područja Rijeke, Krka, Bakra, Kraljevice, Crikvenice, Krasice, Kostrene, Opatije, Lovrana, Ičića, Matulja, Kastva, Klane i Delnica.

Trenutno zapošljavamo 12 djelatnika, a kao svoju prednost posebno ističemo visokoobrazovan i mlad kadar, te u svom sastavu imamo četiri diplomirana inženjera građevine, arhitekta, stalnog sudskog vještaka za građevinu, diplomiranog pravnika, upravnog pravnika, te vrsne djelatnike u području financija i računovotstva. Drugim riječima, pokrivamo sva stručna područja ključna za upravljanje višestambenom zgradom.

Našim klijentima, a posebice i suvlasnicima zgrada pod našim upravljanjem nudimo slijedeći portfelj usluga:

Projektiranje i arhitektura
Građevinski konzalting
Legalizacije
Povezivanje zemljišne knjige sa knjigom položenih ugovora
Etažiranja i druge izmjere
Izrade stručnih elaborata sa troškovnikom i dokaznicom mjera
Stručan nadzor nad svim vrstama građevinskih radova
Geodezija
Energetsko certificiranje
Bogato iskustvo u apliciranju na natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te povlačenju bespovratnih sredstava za energetske obnove zgrada

U domeni upravljanja stambenim zgradama, posebno smo organizirani za pružanje podrške na najvišem nivou prilikom sanacije fasada jer imamo neposredne kontakte sa tvornicama tj. proizvođačima materijala, te omogućujemo zgradama tj. suvlasnicima maksimalne rabate na materijal, zatim, vrhunsku logistiku na gradilištu, prisutnost tehnologa od strane proizvođača materijala, izradu termo snimaka i sl. Općenito smo poslove na sanacijama fasada podigli na “viši” nivo inzistirajući isključivo na ugradnji certificiranih fasadnih sustava temeljenih na kamenoj mineralnoj vuni kao naprednijem izolacijskom materijalu od (uobičajenog) stiropora.

Pokrivamo i sva ostala područja važna za operativnu funkcionalnost zgrade putem naših suradnika (lift, vodovodne instalacije, podstanice i centralno grijanje, struja, protupožarstvo, krovopokrivanje, alu i pvc bravarija, usluge alpinista za sanacije na visini itd.)

Za svaku zgradu otvaramo poseban žiro račun, sklapamo police osiguranja, dostavljamo financijske izvještaje, te općenito nudimo svakom suvlasniku ponaosob uvid u bilo koje pitanje vezano za zgradu, te tako osiguravamo maksimalnu razinu transparentnosti i zakonitosti u radu.